I priset ingår:
Priset gäller montering av egenköpt dusch- eller badkarsblandare samt avmontering och bortforsling av den gamla blandaren.
Kostnad tillkommer om du önskar att rörmokaren införskaffar blandaren åt dig. Ange i så fall detta i uppdragsbeskrivningen så hjälper vvs-montören dig hitta rätt!
Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund.
Elektriker hos Done har genomgått en kvalitetskontroll samt är auktoriserade av Elsäkerhetsverket.
020-89 95 19
Se hur det gick till när Jannike "Bisse" Nordström fick hjälp av Done's elektriker
Att byta ut din gamla blandare är inte bara ett nödvändigt underhållsarbete utan det är också ett tillfälle att förvandla ditt badrum till en modern och funktionell plats.
Vi på Done guidar dig genom processen och hjälper dig att hitta den blandare som passar bäst för dina behov och din badrumsinredning. Tillsammans skapar vi ett badrum som du kommer att älska att använda!
Innan du börjar byta din dusch eller badkarsblandare är det viktigt att göra några förberedelser och planera arbetet noggrant. Detta kan hjälpa dig att undvika problem och se till att allt går smidigt.
Kontrollera först vilken typ av blandare du har så att du kan välja rätt verktyg och material för att byta ut den. Det är rekommenderat att läsa bruksanvisningen för din nya blandare så att du förstår hur den fungerar och ska monteras.
Se till att du har alla nödvändiga verktyg och material innan du börjar arbetet. Det kan vara frustrerande att behöva avbryta mitt i processen för att hämta något du saknar. Kontakta en certifierad rörmokare om du är det minsta osäker på hur du ska gå till väga.
Det är viktigt att allt blir rätt från början för att undvika framtida problem. Att planera och förbereda sig ordentligt är nyckeln till en lyckad installation av din nya dusch eller badkarsblandare.
Här är en steg-för-steg guide för installation av en dusch- eller badkarsblandare:
Det är viktigt att följa bruksanvisningen för din nya blandare och att vara försiktig när du arbetar med VVS-systemet. Om du är osäker på hur du ska göra något bör du alltid anlita en certifierad rörmokare.
En korrekt installation är avgörande för att säkerställa att din nya dusch- eller badkarsblandare fungerar som den ska och för att undvika framtida problem.
Om du använder dig av Done's installatörer får du ett fastpris.
Fastpriset för att byta dusch- eller badkarsblandare är 2 595 kr efter ROT. I priset ingår:
Priset gäller arbete, start- & resekostnad samt ROT-admin.
Nedan förutsättningar måste uppfyllas för att fastpris ska gälla när du ska byta dusch- eller badkarsblandare. I de fall där nedan förutsättningar inte uppfylls korrigerar installatören priset efter behov. Pris bekräftas av installatören genom offert.
Ja, vad är en blandare egentligen? En dusch- eller badkarsblandare är helt enkelt kranen i badrummet där vattnet kommer när du duschar eller fyller badkaret. När du vrider på kranen blandas varmt och kallt vatten så att du får önskad temperatur när du duschar eller badar.
Det bästa är att om vattnet som kommer in till blandaren ändrar värme så anpassar blandaren automatiskt mängden varmt och kallt vatten så att du fortsätter att få samma temperatur. Så en dusch- eller badkarsblandare är alltså din duschkran eller badkarskran som gör det enkelt att få rätt temperatur på vattnet när du behöver det.
En annan vanlig typ av blandare tvättställsblandare som är den kran i handfatet i bad- eller tvättrummet vid handfatet.
Köksblandare är en tredje vanlig typ av blandare. Kranen är monterad på diskbänken och används exempelvis för att fylla vattenkokaren, diska och tvätta händerna. Det finns även köksblandare med dusch för dig som vill lyxa till det lite extra i köket.
Det kan finnas mycket att fundera på när det är dags att välja ny dusch- eller badkarskran. Men oroa dig inte, Done är här för att göra det enkelt och bekymmersfritt för dig. Done hjälper dig hitta den bästa lösningen som inte bara uppfyller dina specifika behov utan även passar din personliga stil och badrummets estetik.
Typ av installation: Först och främst måste du bestämma om du behöver en kran för dusch eller badkar. Dessa två typer av kranar har olika installationskrav. En duschkran har exempelvis enklare vattenutlopp och kräver mindre vattentryck medan badkarskran kan ha fler anslutningar och behöva hantera högre tryck för snabbare fyllning.
Känns det knepigt att orientera sig bland alla olika typer av blandare? Kontakta en av våra rörmokare online eller i Done-appen så hjälper de dig välja den bästa dusch- eller badkarsblandaren för dig. De kan även hjälpa dig med köp av blandare. Boka ett kostnadsfritt möte idag!
Typgodkända blandare i Sverige måste vara kapabla att hantera ett vattentryck på minst 10 bar. Om du väljer att installera en importerad blandare som bara klarar av ett tryck på 5 bar kan detta potentiellt leda till problem. Om trycket i VVS-systemet överstiger vad blandaren kan hantera leder det till läckage över tid.
Se till att du letar efter en "gaffel"-symbol som finns på alla typgodkända och certifierade kranar. Den här symbolen är en indikation på att blandaren är godkänd för användning i Sverige och uppfyller standarder. Det är ett viktigt första steg för att säkerställa att din nya blandare är av hög kvalitet och säker att använda.
Läckande vatten kan orsaka allvarliga problem i en fastighet som vattenskador och mögelbildning. Det är viktigt att notera att om du installerar en sådan blandare som inte är i linje med svenska standarder kan försäkringsbolaget neka att täcka skadorna som orsakats av läckaget. Detta innebär att du som fastighetsägare kan bli ansvarig för att ersätta de skadade materialen och åtgärda eventuella skador.
För att undvika den typen av problem är det klokt att alltid följa svenska VVS-standarder och använda typgodkända produkter som är avsedda för att fungera i det svenska VVS-systemet. Detta hjälper till att säkerställa en säker och pålitlig installation samt undvika potentiella försäkringsproblem i framtiden.
Konsultera kostnadsfritt en av våra auktoriserade rörmokare. De har koll på vilka blandare som är typgodkända och hjälper dig gärna.
Att välja rätt dusch- eller badkarsblandare kan verka överväldigande med alla olika alternativ och tekniska detaljer att ha i åtanke. Men oroa dig inte! Våra VVS-montörer på Done hjälper dig välja rätt. Här kommer en liten guide du kan gå efter själv under tiden:
För att göra hela processen ännu enklare finns våra Done-montörer här för att hjälpa dig med allt från rådgivning till installation av dusch- eller badkarsblandare.
Om du känner dig osäker eller om rörinstallation inte är din starkaste sida så tveka inte att kontakta oss online eller i Done-appen. Vi finns här för att göra ditt val av blandare och installation så problemfri som möjligt.
CC står för center to center och representerar avståndet mellan mitten på den ena muttern till mitten av den andra. Det är ett viktigt mått att ha i åtanke när du överväger att byta blandare eftersom olika modeller har olika CC-mått.
Det är avgörande att veta det korrekta CC-måttet för ditt badrum från början. I Sverige är standarden 160 C/C medan Europastandarden är 150 C/C. Det finns även 40 C/C-modeller för installation med utanpåliggande rör. För att mäta CC-måttet kan du använda en linjal eller ett måttband genom att mäta avståndet från mitten av en mutter till mitten av den andra.
När du installerar en modern duschblandare eller badkarsblandare är det oftast nödvändigt att montera ett blandarfäste (även kallad duschbricka eller väggbricka). Detta fäste fungerar som en kanal som låter vattnet flöda från ditt VVS-system till själva blandaren.
Oftast behöver du inte byta ut detta fäste när du byter din blandare, särskilt om du har en äldre modell. Detta gör installationen både bekvämare och mer kostnadseffektiv.
Om du är osäker på CC-mått eller någon annan del av din duschsetinstallation så tveka inte att be om hjälp från våra erfarna Done-rörmokare.
Vi är här för att säkerställa att ditt projekt går smidigt och korrekt!
När det kommer till reparationer och installationer inom kategorin VVS så är svaret på denna fråga: det beror på.
En tumregel att förhålla sig till är att du om du på egen hand kan stänga av vattentillförseln via ballofixer/avstängningsventiler eller via husets vattenmätare så får du på egen hand genomföra bytet.
Om du inte vet hur eller var du stänger av vattnet eller om du känner dig det minsta osäker på hur du genomför bytet på korrekt sätt tar du hjälp av en certifierad rörmokare. Alla VVS-montörer på Done är auktoriserade och arbetar enligt branschstandard. De hjälper dig gärna under alla steg på vägen.
Tryck nedan för att boka ett kostnadsfritt möte.
Med Done behöver du inte längre oroa dig för att välja rätt elektriker – vi har redan gjort det åt dig. Boka enkelt i appen och låt oss ta hand om resten, så får du en professionell service som du kan lita på. Vi är här för att göra din hantverkarupplevelse smidig och problemfri. Välkommen till Done!